top of page

Zoneterapi og Rebozo til graviditet

Der findes rigtig mange gode alternative behandlingsformer til at understøtte en sund graviditet, som gravid kan det være svært at vælge og vide hvilken behandling der vil være god til netop dig. Det kan jo være svært at vide på forhånd men der kan ikke ske noget ved at prøve du kan kun blive glædeligt overrasket over den fantastisk følelse det giver i kroppen.

Jeg kendte ikke til zoneterapi før jeg blev gravid og i dag er jeg rigtig glad for at jeg prøvede en behandling, da det har bragt en masse positive ting med sig. Jeg fik min første behandling da jeg var i 2. trimester og fik fast zoneterapi i begge graviditeter. Det var helt sikkert med til at gøre min krop klar til fødsel og støtte den både fysisk og psykisk. Behandlingerne gav en enorm ro og afhjalp spændinger der kom undervejs i graviditeten. Zoneterapi behandlingerne har været med til at hjælpe kroppen til selv at kunne regulerer hormonerne op til termins datoerne, hvilket havde en positiv effekt på den første fødsel der gik i gang dagen før termin og anden fødsel gik i gang 3 dage før termin.

Hvad er det zoneterapi kan? Det er jo ikke noget vi kan måle og veje, der kan ikke tages en blodprøve eller testest på effekten af en behandling men det kan ses på den måde kroppen reagerer og det man mærker i kroppen efter en behandling. Zoneterapi er blide tryk under fødderne, tryk på zoner der har nerveforbindelse til bestemte steder i kroppen og f.eks. ved at stimulere nyrer zonen kan nyrerne påvirkes i positiv balance. Der findes zoner for alle organer og kropsdele. En behandling udløser og så en masse hormoner i kroppen der har rigtig gode egenskaber i graviditeten og fødslen. Zoneterapi stimulerer det autonome nervesystem som virker beroligende på krop og sind der er med til at afslappe kroppen. I en travl hverdag med meget stress og uro er det rigtig gavnligt at give den gravide krop en time out hvor den kan koncentrere sig om de positive processer, hvor tanker og praktiske gøremål sættes på stand by. I de næste afsnit er skrevet nogle af de ting zoneterapi kan afhjælpe og effekten deraf. Rebozo massage er og så en fantastisk behandling, som jeg desværre ikke selv havde mulighed for at prøve i mine egne graviditeter. Rebozo var ikke så udbredt herhjemme dengang, det er først inden for de seneste par år at den virkelig er blevet populær blandt jordemødre, doulaer og andre behandlere. Jeg er meget begejstret for Rebozo og den virkning massagen har det er helt fantastisk og skønt at se den effekt det har på gravide kvinder som får Rebozo massage. Zoneterapi og Rebozo er godt at kombinere i en behandling, begge teknikker styrker og optimerer effekten af behandlingen, du kan vælge en kombineret behandling i book online. For at opnå størst effekt anbefaler jeg at få løbende behandlinger i hele graviditeten og så op til termin så der fastholdes en sund og naturlig graviditet.

Zoneterapi i graviditeten

Zoneterapi er fantastisk støttende for den gravide kvindekrop og kan afhjælpe graviditets gener som:

 • kvalme 

 • bækken og lændesmerter

 • kropslige spændinger

 • væske ophobninger og trætte ben

 • fordøjelses problemer

 

Når du får zoneterapi i din graviditet forbereder du kroppen til den kommende fødsel både fysisk og psykisk. Zoneterapi går ind og hjælper kroppens hormoner til at komme i balance så den modnes til fødsel.

Zoneterapi behandlinger i graviditeten giver:

 • en sund graviditet

 • færre gener under graviditeten

 • kvinden udvikler en sundere moderkage

 • færre problemer i ryg og bækken

 • sandsynligheden for en normal og naturlig fødsel vokser

 • mindre træthed og bedre psykisk balance

 • mere ro, livs energi og glæde i hele processen

 • en balance i de kvindelige hormoner

 

Book tid

Rebozo massage og Spinning Babies

Begge metoder er rigtige gode alternativer i graviditeten, de støtter og styrker kroppen som nemt kan blive påvirket af spændinger. 

Billedet nedenunder viser en af de meget populære Rebozo teknikker. Stående Rebozo massage virker på at afspænde lænden og bækkenet. Ligamenter og muskler bliver masseret på en meget behagelig måde.

På de to billeder illustreres en af Spinning Babies øvelserne forward leaning inversion

bottom of page